11 Ekim 2011 Salı

oynaşmak ne demek size göre

Oynaşmanın Diğer Adı: Petting
Aşk ve sevginin aynı şey olmadığı öteden beri bilinir. Aşk büyüler, sevmek bir teknik işidir. Biri hayallerle beslenir, Öteki sevgilinin teniyle.Aşk büyüler, sevmek bir teknik işidir. Biri hayellerle beslenir. Öteki sevgilinin teniyle.Aşk büyüler, sevmek bir teknik işidir.
Amerika Birleşik Devletleri'nde, 1950'li yılların ortasına doğru gençler arasında birçok tabunun yıkılması ve yeni ihtiyaçların doğmasıyla birlikte yeni cinsel terimler ortaya çıktı. Böylece İngilizce "dokunmak, okşamak" ama aynı zamanda "evcil hayvan" anlamlarına gelen "to pet" fiilinden türetilen "petting" sözcüğü doğmuş oldu. Genellikle "petting" dendiğinde, öpüşmekten tutun da birlikte mastürbasyona kadar varan, ancak cinsel birleşmeyle sonuçlanmayan tüm cinsel davranışlar anlaşılır. Ancak bu tanım çeşitli bakımlarda yanıltıcı... Bir kere, bu tanım terimin oyunla, evcil hayvanlarla ilişkisin açıklığa kavuşturmuyor. İkincisi yetişkinler için de sevişme ille de cinsel birleşme anlamına gelmez; onlar da öpüşmekle, birbirlerini okşamakla, karşılıklı mastürbasyon yapmakla "yetinebilirler". Oysa onların bu davranışları nadiren "perting" diye adlandırılır. "Petting" terimi, aslında, cinsel devrime karşın hâlâ gençlerin, ergenlerin cinselliğini hazmedememiş bir kültürün ifadesidir. Kültür bu adlandırmayla, gençlerin kabullenmek zorunda kaldığı cinselliğini anlatmak ister gibidir. Ama her muhafazakarlığın ille de bir baskı olduğunu düşünmememiz gerekir. Aksine, başka bir bedenle kurdukları ilk cinsel ilişkileri bir oyun çerçevesi içerisinde düşünmek gençler için de hayatı kolaylaştıran şeylerden biri olabilir. Yaşananları bir oyun çerçevesi içerisinde değerlendirmeye katkıda bulunacak bir zihinsel/anlamsal çerçevenin yokluğunda, ilk ilişkinin getirdiği sorunlar başa çıkılamayacak kadar ağır ve şiddetli olabilirdi. Çünkü genç insan için cinsel ilişki yalnızca çok az tanıdığı bir başka bedeni değil, aynı zamanda kendi kişiliğini hiç bilmediği yönlerini de keşfetmek demektir. Daha doğrusu genç insan bir yandan kendi arzularının içeriğini keşfederken, bir yandan da bundan böyle bu arzuları yaşamasını, ifade etmesini, tatmin etmesini sağlayacak tutum ve alışkanlıkları kuracaktır. Bu yüzden cinselliğin bu evresinde karşılaşılan ciddi sorunlar insanın gelecekteki mutluluğunu ciddi şekilde tehlikeye sokabilir.
Ancak bütün bu söylenenlerden gençlik yıllarının ilk oynaşmalarının kolay olduğu sonucu çıkmamalı. Aksine... Karışık heyecanlar, suçluluk duygusu, iyiyle kötüyü ayırt edememe korkusu, hamile kalma yada hastalanma kuşkusu, tatminsizlik ve hayal kırıklığı bu deneyimi kuşatan duygulardan yalnızca bazılarıdır. Üstelik cinsler bu dramatik buluşmaya farklı hazırlık dereceleriyle gelirler. Örneğin genç erkekler cinselliklerini daha kolay keşfeder (penis el altındadır). Dahası bir kıza ilk yaklaştığında ereksiyon, zevk, boşalma, orgazm gibi sözcüklerin anlamlarını az çok biliyordur. Buna karşılık genç kızın, orgazmın ne olduğunu bilmek bir yana, en basit zevk ve rahatsızlık duygularını bile değerlendirmekten aciz olma olasılığı hayli yüksektir. Ayrıca, eğer tatminle sonuçlanan bir mastürbasyon denemesi olmadıysa, ilişkiye kız arkadaşlarının ona anlattıklarıyla ya da daha kötüsü-ucuz el kitaplarının yarattığı gerçekçi olmayan beklentilerle yaklaşacaktır. Bu durumda da çoğu zaman ilk yakınlaşmada pasif kalır ve böylece erkeği de hayal kırıklığına uğratır. Ama diğer yandan kendi cinsel tepkileri hakkındaki bilgilerin farkından kaynaklanan bu eşitsizlik, bir başka eşitsizlikle dengelenir. Fiziksel ve cinsel dünyaya nispeten daha aşina olan erkekler, duygular evreninin neredeyse mutlak bir yabancısı gibidirler. Üstelik başarısızlık korkusu, kadınlardan çok erkeklerin kabusudur. Ya oynaşma sırasında ereksiyon gerçekleşmezse... (sanki şartmış gibi)!
Elbette benim organım çok küçük...! Aşırı uyarılma sonucu donumu ıslatan bu sıvı olsa olsa orgazmsız bir boşalmanın göstergesi olabilir...! Elbette kızların da bu tür korkular karşısında mutlak bir bağışıklığı yok. Onlar arasında görülen korkuların başında hamile kalmak geliyor. Aşırı derecede uyarılan erkeğin menisi daha orgazma oluşmadan önce birkaç damla halinde gelebilir. Bu, vajinanın civarında gerçekleştiği takdirde genç kız çocukla kendisi arasında yalnızca 9 ay kalmış olduğuna inanacaktır; spermlerin elverişsiz koşullarda çok az yaşayabildikleri ve kumaştan geçemeyecekleri bilindiği halde... Dahası kızlar da, yaşıtları erkekler gibi organlarını göstermekten çekinebilirler; çünkü dudaklarının normalden daha küçük ya da büyük olduğundan kuşkulanıyorlardır. Bütün bu güçlüklere karşın gençler öpüşmekle başlayıp, gövdenin üst kısımlarının, göğüslerin okşanmasından geçerek en sonunda birbirlerinin genital organlarını keşfedebiliyorlar. Belki şunu söylemek gerekiyor: Gerçi ilk cinsel deneyimin hoş bir şekilde yaşanmasının şaşmaz bir reçetesi yok ama en önemli kılavuz "oynaşma" teriminin içeriğine uygun davranıp oyunu mızıkçılık etmeden, eşinin hamlelerine azami ölçüde dikkat ederek oynamak olabilir. Her şeyi acelesizce, gerekli ortam ve zamanın oluşmasını bekleyerek yapmak ve bu arada her şeyin, hatta korkunun ve kendi beceriksizliğinin bile tadını çıkarmak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Hakkımda

Türkiye
hipnoz ülkemizde daha anlaşılmadını düşünüyorum aslında hipnoz suanda düyada yaygın şekilde kullanılıyor diş hekimleri pisgoloklar artık hipnozun bilincindeler tedavisi zor olan vajinusmuda hipnozun sayesinde biçok ayleler mutluluu yakaladılar yazılar zizi aydınlatdı ise yorumlarınızı bekliyorum saygılarımla