11 Ekim 2011 Salı

Kadın Cinsel Organı Nasıldır? Resimlerle Ayrıntılı Bilgiler tanımakda fayda vardır

Kadın Cinsel Organı Nasıldır? Resimlerle Ayrıntılı Bilgiler


Kadin cinsel organlarini iç ve dis organlar olarak ikiye ayirarak daha kolay anlayabiliriz. Sekil: 1′de gördügünüz gibi, içerde biri sagda, biri solda olmak üzere iki yumurtalik bulunur. Bu yumurtaliklar tuba veya tüp de denilen Fallop kanallari ile rahime baglanir. Rahim de vajina dedigimiz silindir seklinde bir boru ile disari açilir. Her ay bu yumurtaliklardan birinden bir yumurta yumurtlanir, kanallardan geçerek rahime gelir. Bu yumurta, erkek bosaldiginda çikan meni içindeki erkek yumurtalari ile karsilasip döllenirse, gebelik olusur. Döllenme olmazsa, bu yumurta ve rahimin iç tabakasindaki dokular her ay adet kanamasi ile disari atilir.





Vajina dedigimiz 10-15 cm.lik boru, tamamen esnek kaslardan olusmustur. Disardan bakildiginda, duvarlari birbirine yapisik gibi durur, kendine mahsus bir sekli yoktur, içine giren cismin seklini alir. Parmagimizi soktugumuzda parmagimiz kadar, penis girdiginde penis kadar ve dogumda yeni dogan bir çocugun kafasi kadar genisler. Büzgülü bir etegi farkli kilolardaki kadinlarin giydigini düsünün; etek giyilmeden ince ve çok büzgülüdür. Ince belli biri giydiginde biraz genisler ve büzgüleri azalir, sisman biri giydiginde ise büyür ve büzgüler kaybolur. Vajinanin içine giren cisme göre esneyip genisleme yetenegi de böyledir. Fizyolojik olarak vajinanin iç üçte ikilik bölümünde sinir ucu yoktur, yani ne aci duyabilir ne de zevk alabilir. Vajinanin yalnizca dis üçte birlik bölümünde sinir uçlari vardir. Sekil 2´de kadin iç cinsel organlarinin yan kesitini görüyorsunuz. En önde, idrar torbasi /mesane ve idrar yollarinin disari açildigi üretra, onlarin arkasinda rahim ve disari açildigi vajina, en arkada da barsaklar ve disari açildiklari makat yer alir.




Sekil 3´te kadin dis cinsel organlarina bakarsak, en dista büyük dudaklar, daha içte küçük dudaklar, önde bu büyük ve küçük dudaklarin birlestigi yerde, halk arasinda bizir da denilen, klitoris dedigimiz, küçük sekilsiz bir et parçasi vardir. Klitoris çok önemlidir, çünkü kadin cinsel organlari içinde en fazla sinir ucu içeren, en duyarli ve her zaman kadin orgazminin tetigini çeken bölümdür. Küçük dudaklarin içinde,önden arkaya dogru, küçük bir delik görünür, bu idrar yolunun, üretranin disariya açildigi yerdir. Daha arkada biraz daha büyük görünen yer, adet kanamasinin disari çiktigi, cinsel birlesmede penisin girdigi ve dogumda bebegin dogdugu yer olan vajinanin agzidir. Vajina agzindaki kaslarla klitoris arasinda sinirsel baglantilar vardir. Bu baglantilar sayesinde, cinsel birlesme sirasindaki duyumlar, orgazmin kaynagi olan klitorise iletilir. Dudaklarin disinda, en arkada görünen delik ise barsaklarin disariya açildigi yer olan makattir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Hakkımda

Türkiye
hipnoz ülkemizde daha anlaşılmadını düşünüyorum aslında hipnoz suanda düyada yaygın şekilde kullanılıyor diş hekimleri pisgoloklar artık hipnozun bilincindeler tedavisi zor olan vajinusmuda hipnozun sayesinde biçok ayleler mutluluu yakaladılar yazılar zizi aydınlatdı ise yorumlarınızı bekliyorum saygılarımla